NEA

Επίσημα το ηλεκτρικό Renault Twingo Z.E.

Μερικές μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης η Renault παρουσιάζει επίσημα το πιο καθαρό Twingo όλων των εποχών.

H Renault μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της αφού μετά τις PHEV εκδόσεις των Captur και Megane ανακοινώνει και την ηλεκτρική εκδοχή του Twingo. Το οποίο αναμένεται στην ελληνική αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο και σε αντίθεση με τα Smart θα συνεχίσει και στις συμβατικές του εκδόσεις.

Το ηλεκτρικό Twingo διακρίνεται από το αρκτικόλεξο Z.E. και δανείζεται το σύστημα πρόωσης από το Zoe. Έτσι, στο πίσω μέρος υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 60 kW (82 ίππους) και με ροπή 160 Nm. Υπάρχει αυτόματο κιβώτιο EDC-6, προγράμματα Eco για μέγιστη αυτονομία και τρία επίπεδα ανάκτησης ενέργειας. Σχετικά με τις επιδόσεις η Renault ανακοινώνει τα 0-50 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ. με τελική ταχύτητα στα 135 km/h.

Η υγρόψυκτη μπαταρία 400V έχει χωρητικότητα 22 kWh (ζυγίζει 165 κιλά) και σύμφωνα με τους Γάλλους προσφέρει από 180 χλμ. (WLTP) έως 250 χλμ. (WLTP City) αυτονομίας. Στην οικιακή πρίζα η μπαταρία φορτίζει σε περίπου 13,5 ώρες αλλά σε wallbox 7,4 kW ο χρόνος πέφτει στις 4 ώρες ή ακόμη και στην περίπου 1 ώρα σε ταχυφορτιστή 22 kW και έως το 80% του περιεχομένου της.

Οπτικά το Twingo Z.E. ξεχωρίζει από την κλειστή μάσκα, κάποια χαρακτηριστικά μπλε στα σημεία, την απουσία απόληξης και με την υποδοχή φόρτισης να βρίσκεται πίσω δεξιά. Στο εσωτερικό υπάρχει νέα οθόνη αφής με το σύστημα πολυμέσων να υποστηρίζει πληροφορίες και app για την αυτονομία της μπαταρίας, τα σημεία φόρτισης κ.α. Ο χώρος αποσκευών είναι ανεπηρέαστος στα 174 λίτρα. Αξιοσημείωτο είναι πως το Twingo Z.E. διαθέτει και ηχητική προειδοποίηση έως τα 30 χλμ./ώρα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!