NEA

Κίνα: Πτώση κατά 92% ελέω κοροναϊού!

Χαρακτηριστικό του τρόμου που έχει σκορπίσει ο κοροναϊός είναι μέχρι και το άδειασμα των σουπερμάρκετ στην γειτονική Ιταλία.

Ο κοροναϊός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα, αλλά όπως φαίνεται έχει κυριολεκτικά παραλύσει τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Κι αυτό γιατί αρκετές από τις πόλεις τις μεγάλης ασιατικής χώρας είναι σα νεκρές με τους ανθρώπους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους από το φόβο της μόλυνσης, ενώ στις υπόλοιπες αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις και τους πολυσύχναστους χώρους.

Έτσι λοιπόν και με βάση τα στοιχεία του κινεζικού συνδέσμου αυτοκινητοβιομηχανιών CPCA από τις 1η έως την 16η Φεβρουαρίου πουλήθηκαν σε ολόκληρη την κινεζική επικράτεια μόλις 4.900 καινούργια αυτοκίνητα, όταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 οι πωλήσεις ανέρχονταν σε 60.000 μονάδες.

Η πτώση είναι δηλαδή της τάξης του 92%, ενώ ο CPCA δεν βλέπει γρήγορη επιστροφή της αγοράς αυτοκινήτου στην κανονικότητά της. Για ολόκληρο το Φεβρουάριο υπολογίζει μια συνολική μείωση των πωλήσεων της τάξης του 70%, ενώ για το πρώτο δίμηνο του 2020 περίπου 40%.

Η κατάσταση πάντως έχει αρχίσει να ανησυχεί τους πάντες και ήδη κατασκευαστές όπως η Mercedes κάνουν λόγο για σημαντική μείωση της συνολικής παραγωγής τους αλλά και για μείωση του τζίρου και των κερδών.

Η Honda πάντως που έχει εργοστάσιο στην περιοχή του Wuhan έχει ανακοινώσει επίσημα πως θα επαναλειτουργήσει στις 11 Μαρτίου, χωρίς να αποκλείεται και άλλη παράταση. H Nissan που έχει δύο εργοστάσια στη συγκεκριμένη περιοχή εξετάζει, όπως ανάφερε, το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας τους, το οποίο βέβαια εξαρτάται και από την παραγωγική δραστηριότητα των προμηθευτών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!