ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Hyundai – Kia: Νέο έξυπνο ICT κιβώτιο με πρόβλεψη αλλαγής σχέσεων

Η κορεατική εταιρία εξελίσσει ένα νέο τύπο αυτόματου κιβωτίου που θα προβλέπει την ιδανική λειτουργία ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων οι Κορεάτες το ονομάζουν «Information and Communication» (ICT) σύστημα στο πλαίσιο της τεχνολογίας Connectet Shift System. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αυτόματο κιβώτιο που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως σε αρκετά πολυτελή γερμανικά μοντέλα που χρησιμοποιούν τα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης και των συστημάτων του αυτοκινήτου.

Η διαφορά είναι πως εδώ θα λαμβάνονται υπόψη και επιπλέον πληροφορίες από συστήματα V2I. Με λίγα λόγια το προηγμένο κιβώτιο θα προσαρμόζει την λειτουργία του ανάλογα με τις συνθήκες: αν επέρχεται ανηφόρα ή κατηφόρα, στροφή κλειστή ή ανοιχτή, αν υπάρχει κίνηση άλλων αυτοκινήτων, αν χρειάζεται να φρενάρει ή να επιταχύνει.

Οι έρευνες της εταιρίας έδειξαν ότι σε δρόμους με στροφές οι αλλαγές σχέσεων μειώθηκαν κατά 43%, το φρενάρισμα έπεσε κατά 11%, ενώ λοιπά δείχνουν πως το νέο κιβώτιο συνδράμει σημαντικά στην μείωση της κατανάλωσης και της εκπομπής ρύπων. Το κιβώτιο αυτό βρίσκεται σε φάση προχωρημένων δοκιμών και σίγουρα θα εφοδιάσει τα αυτοκίνητα της εταιρίας μέσα στα επόμενα δυο-τρία χρόνια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!