NEA

Tο VW Touareg R είναι υβριδικό plug-in με 462 άλογα

To Touareg R θα κάνει την πρεμιέρα του στην Γενεύη και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην γκάμα του μοντέλου.

Μέχρι τώρα υπήρχαν οι V6 TSI και TDI εκδόσεις με αποκορύφωμα την V8 TDI με τους 421 ίππους. Πλέον το Touareg πάει ακόμη ψηλότερα υιοθετώντας στην έκδοση R το υβριδικό σύστημα πρόωσης από την Bentley Bentayga Hybrid και τις σχετικές εκδόσεις των Porsche Panamera και Cayenne.

Η εν λόγω διάταξη συνδυάζει έναν τρίλιτρο V6 TSI χωρητικότητας 2,9 λίτρων που αποδίδει 340 άλογα με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων. Η συνολική ισχύς είναι στα 462 άλογα και η ροπή στα 340 Nm. Όλα περνούν στους τέσσερις τροχούς (4Motion με κατανομή έως 70% μπροστά και έως 80% πίσω) μέσω αυτόματο κιβωτίου Tiptronic με 8 σχέσεις.

O κατασκευαστής δεν ανακοινώνει επίσημα το 0-100 χλμ./ώρα αλλά εκτιμάται πως θα βρίσκεται περίπου στα 5 δλ. με τελική περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Μια μπαταρία λιθίου 14,1 kWh κάτω από το χώρο αποσκευών προσφέρει αυτονομία για περίπου 50 χλμ. Από τα προγράμματα ξεχωρίζει το E-Mode όπου το Touareg R έχει ως default και με αυτό ξεκινά. Από εκεί και πέρα υπάρχει το Hybrid με τις γνωστές λειτουργίες ανάκτησης ενέργειας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!