NEA

Τo Renault Morphoz είναι το πολυμορφικό του μέλλοντος [vid]

Η ονομασία του νέου concept της Renault προέρχεται από την ελληνική λέξη “μορφή” και σχετίζεται με την δυνατότητα του αυτοκινήτου να μετασχηματίζεται και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες.

Το Morphoz είναι βασισμένο στη νέα πλατφόρμα CMF-EV η οποία έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η σχεδίασή του ακολουθεί την λογική ενός μοντέρνου crossover με πολλά εντυπωσιακά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων θα βρουν τον δρόμο για την παραγωγή, έστω και σε βάθος χρόνου.

Εντυπωσιακό είναι και το σαλόνι, με ένα πρωτοποριακό τιμόνι το οποίο ενσωματώνει οθόνη 12,5 ιντσών, ενώ υπάρχουν παντού οθόνες με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να αναστραφεί ώστε ο επιβάτης να κάθεται αντικριστά με τους πίσω.

Το highlight του concept της Renault είναι πως μπορεί να αλλάζει μήκος ανάλογα με το αν κινείται στην πόλη (City) ή στο ταξίδι (Travel). Στην πρώτη περίπτωση το μήκος είναι στα 4,4 μέτρα με μεταξόνιο στα 2,73 μέτρα, έτσι ώστε να εξασφαλίζει τις ιδανικές διαστάσεις για μετακίνηση μέσα στην πόλη. Στο Travel το αυξάνεται στα 4,80 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,93 μέτρα, ενώ παράλληλα μεγαλώνει και ο χώρος αποσκευών.

Η μπαταρία μπορεί να αλλάζει σε μία ειδική εγκατάσταση, με αυτοματοποιημένο τρόπο. Έτσι, στην City η μπαταρία είναι στις 40 kWh, ενώ στην δεύτερη «ταξιδιάρικη» προστίθεται μία έξτρα μπαταρία των 50 kWh, ανεβάζοντας την συνολική χωρητικότητα στα 90 kWh.

Στην «αστική» περίπτωση η χωρητικότητά της αρκεί για 400 χιλιόμετρα, ενώ στο ταξίδι φθάνει έως τα 700 χιλιόμετρα. Όταν η μπαταρία δεν χρησιμοποιείται, αποθηκεύεται σε ειδική εγκατάσταση και χρησιμοποιείται ως συσσωρευτής για παροχή ρεύματος σε μικρές εγκαταστάσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!