NEA

Επίσημα η νέα υβριδική Skoda Octavia RS iV με 245 άλογα

Θυμάστε την πρώτη Octavia με τον πενταβάλβιδο 1.800άρη ή τις μεταγενέστερες δίλιτρες;

Οι εποχές έχουν αλλάξει άρδην και το νέο κεφάλαιο στην Octavia RS εγκαινιάζει για πρώτη φορά η plug-in υβριδική έκδοση iV που θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις αμαξωμάτων. Στην πορεία θα παρουσιαστούν και οι εκδόσεις της Skoda Octavia RS με τον 2.0 TSI που θα αποδίδει επίσης 245 ίππους και των 2.0 TDI των 200 ίππων.

Οπτικά, η υβριδική Octavia RS διαφοροποιείται από τη μαύρη της μάσκας και τα οριζόντια φώτα ομίχλης, τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και τη μικρή αεροτομή στο χείλος του πορτμπαγκάζ. Οι ζάντες είναι στάνταρ 18 ιντσών, ενώ από τις δύο απολήξεις μόνο η αριστερή είναι ενεργητική.

Σχετικά με την Octavia RS iV κάτω από το καπό υπάρχει το γνωστό (από το VW Golf GTE και το Cupra Leon) σύστημα πρόωσης που συνδυάζει τον 1.4 TSI των 150 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων. Η μεικτή απόδοση διαμορφώνεται στους 245 ίππους και στα 400 Nm όταν μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh εξασφαλίζει ηλεκτρική κίνηση για έως και 60 χιλιόμετρα.

Η φόρτισή της διαρκεί 6 ώρες σε κοινή οικιακή πρίζα και 3,5 σε Wallbox. Το κιβώτιο είναι αυτόματο by wire με χαρακτηριστικά μικρό επιλογές και μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Όσο για τις επιδόσεις το 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 7,3 δλ. με τελική ταχύτητα στα 225 χλμ./ ώρα. Οι τιμές αυτές υπολείπονται πάντως σε σχέση με τις αντίστοιχες της RS 245 της προηγούμενης γενιάς (0-100 σε 6,6 δεύτερα, τελική 250), γεγονός που πρέπει να αποδοθεί και στο αυξημένο βάρος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Η ομάδα του caroto.