NEA

To Formentor είναι το πρώτο αυθεντικό Cupra

Μέχρι τώρα τα μοντέλα της Cupra ήταν βασισμένα στα Ateca και Leon της Seat. Το Formentor (όπως ονομάζεται ένα ακρωτήρι της Μαγιόρκα) έχει το πρώτο αποκλειστικό μοντέλο μόνο για την Cupra.

Το Cupra Formentor θα είναι διαθέσιμο από το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς και σε δύο εκδόσεις που έχουμε δει στα νέα VW Golf GTI και Cupra Leon. Η απλή έχει έναν δίλιτρο TSI με 310 ίππους και 400 Nm και συνδυάζεται με τετρακίνηση 4Drive. Η plug-in υβριδική έκδοση έχει έναν 1.4 TSI των 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων, με συνδυαστική απόδοση στους 245 ίππους και στα 400 Nm ροπής.

Στο υβριδικό η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου 13 kWh και εξασφαλίζει ηλεκτρική κίνηση για έως και 50 χιλιόμετρα. Και στις δύο εκδόσεις το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι στάνταρ, όπως στάνταρ είναι και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση DCC.

To Cupra Formentor ξεχωρίζει από τον πιο δυναμικό και επιθετικό σχεδιασμό με τις γνωστές λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού και τα πίσω φώτα που ενώνονται με μια φωτεινή μπάρα.

Η βάση του είναι το πλαίσιο MQB του ομίλου Volkswagen. Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,45 μέτρα (πλάτος 1,839), ενώ το ύψος του των 1,511 μέτρων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Το μεταξόνιο των 2.680 χιλιοστών εξασφαλίζει καλούς χώρους για τους επιβάτες (πορτμπαγκάζ στα 450 λίτρα) με ψηφιακές οθόνες στο εσωτερικό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!