NEA

Πωλείται η δεύτερη Ferrari Enzo που κατασκευάστηκε

Με αεροδυναμική και τεχνολογίες από τα μονοθέσια της F1 η Enzo παρουσιάστηκε πριν από 18 χρόνια ως η διάδοχος των 288 GTO, F40 και F50.

H παραγωγή της κράτησε δύο χρόνια (2002-2004) και στο διάστημα αυτό στο Maranello κατασκευάστηκαν 400 Enzo εκ των οποίων η μια δόθηκε στον Πάπα (όπως συμβαίνει για κάθε top Ferrari). Την σχεδίαση είχε ο Ken Okuyama του Pininfarina.

Αυτό που ξεχωρίζει αυτή την Enzo είναι πως πρόκειται για την δεύτερη στην σειρά που κατασκευάστηκε. Οι Ιταλοί την χρησιμοποίησαν ως όχημα επίδειξης σε διάφορα events και πίσω από το τιμόνι της υπήρχε ο Michael Schumacher.

Με τον V12 των 6 λίτρων με τους 660 ίππους να βρίσκεται στην πλάτη του και να χαρίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,65 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 350 χλμ./ώρα. Αυτή η Enzo θα δημοπρατηθεί για περίπου 2 εκ. δολάρια και την αξία της ανεβάζει η άψογη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τα σχετικά λίγα χιλιόμετρα (6.448) που έχει «γράψει».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!