NEA

VW Group: Παρατάει το φυσικό αέριο CNG για χάρη της ηλεκτροκίνησης

Ο γερμανικός όμιλος θεωρεί πως η ζήτηση για τις εκδόσεις CNG παραμένει χαμηλή και για αυτό εγκαταλείπει τα πλάνα ανανέωσης.

Κάτι που σημαίνει πως αυτό αφορά σε έναν μακροπρόθεσμο προγραμματισμό με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν στην διάθεσή τους διάφορες CNG επιλογές. Από τα ήδη γνωστά Seat Arona CNG και Skoda Kamiq CNG έως την Octavia και το Polo κ.α..

Ουσιαστικά αυτό που είπε σε δηλώσεις του ο CEO της Volkswagen, ο Herbert Diess, είναι πως δεν θα εξελιχθεί νέα γενιά κινητήρων TGI. Έτσι, κάποιος που θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο CNG δεν θα πρέπει να προβληματίζεται αφού τα μοντέλα και οι σχετικές εκδόσεις του VW Group θα βρίσκονται στην αγορά για τουλάχιστον την επόμενη πενταετία.

Από την μια προβληματίζει το γεγονός πως ο γερμανικός όμιλος επενδύει περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση, αλλά από την άλλη διαθέτοντας πάνω από 19 μοντέλα CNG και με τις πωλήσεις (του ομίλου) να βρίσκονται στις μόλις 110.000 για πέρυσι, δεν μπορεί κανείς να τους ρίξει άδικο για αυτή την απόφαση.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην γερμανική αγορά που το 2019 έφτασε περίπου τα 3,5 εκ. αυτοκίνητα πουλήθηκαν μόλις 7.700 με φυσικό αέριο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!