NEA

Αυτή η Shelby Mustang του 1962 είναι η μόνη που οδήγησε Ken Miles

To 1965 o Miles κέρδισε με τη Mustang GT 350R έναν αγώνα SCCS στην Green Valley Raceway στο Ντάλας. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη για την Shelby.

Αν έχετε δει την ταινία «Ford vs Ferrari» θα γνωρίζετε ποιος είναι ο Ken Miles. Ένας ταλαντούχος οδηγός και μηχανικός αγώνων με τεράστια αντίληψη πάνω στο αυτοκίνητο και στην ταχύτητα στον οποίο πιστώνεται ο θρίαμβος της Ford στο Le Mans το 1966. Στην καταπληκτική ταινία τον ενσαρκώνει o Christian Bale.

Τώρα, η αυτή η Mustang έχει πολλές πιθανότητες να γίνει η ακριβότερη που έχε πουληθεί ποτέ και να ξεπεράσει τα 3,74 εκατομμύρια δολάρια που είχε δημοπρατηθεί μία Bullitt. Το Μάιο που θα πουληθεί σε δημοπρασία της Mecum θα δούμε τι πόσο θα διαθέσει ο νέος της ιδιοκτήτης για να την αποκτήσει.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το αποθανάτισε ένας φωτογράφος στις 14 Φεβρουαρίου του 1965 στο Green Valley Raceway όταν πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο Ken Miles οδηγώντας με τέρμα γκάζι προς τη νίκη.

Μέχρι τότε να πούμε πως η πρώτη Mustang R της Shelby με τον κωδικό 5R00200 αρχικά την χρησιμοποιούσαν για τη δοκιμή εξαρτημάτων που προορίζονταν για αυτοκίνητα πελατών.

Στη συνέχεια βάφτηκε και πουλήθηκε στα κλασικά αμερικανικά αγωνιστικά χρώματα (μπλε και άσπρο) και νίκησε σε άλλους 18 αγώνες στο SCAA Southwest Division για να καταλήξει το 2010 στα χέρια του συλλέκτη John Atzbach.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!