NEA

Δείτε πως κατάφεραν να κλέψουν μια BMW M2 αντιγράφοντας το keyless [vid]

Οι κλοπές αυτοκινήτων με αναπαραγωγή του σήματος του κλειδιού keyless αυξάνονται συνεχώς.

Καιρό τώρα έχουμε αναφερθεί στην αδυναμία των συστημάτων keyless και στην σχετικά εύκολη αναπαραγωγή του σήματος τους με στόχο την κλοπή του αυτοκινήτου. Μια λύση είναι το κλειδί keyless να μην εκπέμπει σήματα όταν αυτό είναι σταθερό π.χ. ακουμπημένο πάνω σε ένα τραπέζι.

Μία άλλη είναι η τοποθέτηση του keyless σε ειδική θήκη ή ντουλαπάκι που μπλοκάρει το σήμα τους. Πάντως, το θέμα με την ασφάλεια των συστημάτων keyless entry επανέρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά κλοπών λόγω αυτού του συστήματος.

Ένα από τα πιο πρόσφατα περιστατικά αφορά σε μια κλοπή μίας BMW M2 από ένα σπίτι στην Πολωνία. Όπως βλέπουμε από την κάμερα ασφαλείας, οι κλέφτες χρησιμοποιούν την ειδική συσκευή που ανιχνεύει το keyless και στη συνέχεια αναπαράγει το σήμα του ώστε ο συνεργός να το περάσει στο αυτοκίνητο, να ξεκλειδώσει και να βάλει μπροστά.

Ο ιδιοκτήτης της M2 ξύπνησε από τον ήχο της εξάτμισης και κάλεσε τις αρχές. Τελικά το αυτοκίνητο εντοπίστηκε περίπου 40 χιλιόμετρα από το σπίτι του και αφού οι κλέφτες είχαν τοποθετήσει γερμανικές πινακίδες το είχαν εγκαταλείψει. Ένα ενδεχόμενο είναι πως φοβήθηκαν το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να είχε συσκευή εντοπισμού GPS.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!