NEA

Ο όμιλος PSA κλείνει όλα τα εργοστάσια του στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

Οι κατασκευαστές προχωρούν σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τους σε διάφορα εργοστάσια. Ποια εργοστάσια έχουν κλείσει έως τώρα στην Ευρώπη;

Από τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις είναι του ομίλου PSA (Peugeot-Citroen-Opel) που αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία των εργοστασίων της στην Γερμανία, στην Πολωνία και στην Βρετανία (Vauxhall).

Στην Ισπανία οι Renault-Nissan και η Seat έχουν προχωρήσει σε τμηματικές διακοπές της παραγωγής στα εργοστάσια τους. Η Volkswagen σταμάτησε την παραγωγή και στην Σλοβακία, ενώ μείωσε ρυθμό στην Πορτογαλία λόγω και της μειωμένης ζήτησης.

Η Lamborghini έχει εδώ και μέρες ανακοινώσει πως σταματά την κατασκευή αυτοκινήτων ενώ πρόσφατα η Ferrari προχωρά στην διακοπή της παραγωγής στην Modena και στο Maranello έως τις 27 Μαρτίου.

Η Fiat-Chrysler έχει διακόψει όλες τις παραγωγές της στις μονάδες της στην Ιταλία, στην Σερβία και στην Πολωνία λόγω του κορωνοϊού. Μετά από την διάγνωση τριών εργατών που βγήκαν θετική στον Covid-19 η Ford έκλεισε στην Βαλένθια ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της.

Πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία οι αεροπορικές εταιρίες δέχονται τεράστιες οικονομικές απώλειες κάθε μέρα που περνά με τους οικονομικούς αναλυτές να προβλέπουν την πτώχευση ακόμη και των μεγαλύτερη ομίλων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!