NEA

Κορωνοϊός: Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή;

Πολύ απλά επειδή η φόρτισή τους δε γίνεται σε πρατήρια τα οποία αποτελούν σημεία συγκέντρωσης αρκετών ανθρώπων και κατά συνέπεια και σημεία πιθανής μετάδοσης του ιού.

Στην Ευρώπη το πρόβλημα με την πιθανότητα μετάδοσης του κορωναϊού είναι πολύ πιο έντονο αφού τα περισσότερα πρατήρια είναι self-service και είναι σοφή η προφύλαξη με την χρήση γαντιών. Γενικότερα, τόσο ο χειρισμός της αντλίας όσο και του μηχανήματος αυτόματης πληρωμής θα πρέπει να γίνεται με γάντια μιας χρήσης.  

Και στην Ελλάδα, πάντως, που έχουμε επί το πλείστων εξυπηρετούμενα πρατήρια ο οδηγός μπορεί να μην βγει καν από το αυτοκίνητο του και να πληρώσει με μετρητά ή με κάρτα. Αν χρειαστεί να πληκτρολογήσει το μυστικό κωδικό θα πρέπει να φορά γάντια μίας χρήσης ή να απολυμάνει κατευθείαν με αντισηπτικό τα χέρια του.

Από εκεί και πέρα και όπως θα δείτε και στα σχέδια μπορείτε να δείτε ποια σημεία είναι τα πιο επικίνδυνα για την μετάδοση του ιού, όπως π.χ. τα πόμολα στην είσοδο και στις τουαλέτες, οι λαβές των ψυγείων και φυσικά αυτές στα ηλεκτρικά σημεία φόρτισης. Και για αυτό το λόγο η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι είναι η ασφαλέστερη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!