NEA

Ολλανδία: Σε ισχύ το νέο όριο των 100 χλμ./ώρα στους αυτοκινητόδρομους

Στα ελάχιστα σημεία, όπου αυτό ήταν επιτρεπτό, το προηγούμενο όριο ήταν στα 130 χλμ./ώρα.

Η κυβέρνηση της χώρας πήρε αυτή την απόφαση καθώς στις κάτω χώρες παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση αζώτου, το οποίο σε διάφορες ενώσεις με οξυγόνο ή υδρογόνο (όπως τα NOx), προκαλούν έντονα αναπνευστικά προβλήματα, ιδίως σε ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, οι χαμηλές ταχύτητες οδηγούν και σε μικρότερα μποτιλιαρίσματα, καθώς επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να κινούνται πιο κοντά μεταξύ τους, δίχως μεγάλες αποστάσεις στην κυκλοφορία.

Έτσι, το νέο όριο των 100 χλμ./ώρα είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη (μαζί με την Κύπρο και το Μαυροβούνιο) και ήδη έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις στην χώρα, καθώς οι οδηγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν πρόστιμο παρά να κινούνται σ’ αυτή την χαμηλή ταχύτητα. Ακόμη και αν αυτό το όριο ισχύει κατά την διάρκεια της ημέρας (από τις 07:00 έως τις 18:00), ενώ τις νυχτερινές ώρες θα ισχύει το παλιό των 130 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!