NEA

Κορωνοϊός: Η Ford ενισχύει την ρευστότητα της με δανεισμό έως 15,4 δισ. δολάρια

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζονται πολύ από την πανδημία του κορωνοϊού και κάποιες από αυτές φροντίζουν για να έχουν.

Και αυτό γιατί έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τα εργοστάσιά τους, ενώ και οι πωλήσεις τους έχουν πέσει στο ναδίρ. Γεγονός που τους δημιουργεί οικονομικό ζήτημα, τόσο μακροπρόθεσμα όσο και άμεσα, λόγω ρευστότητας. Μια από αυτές τις εταιρείες που φροντίζουν για να έχουν είναι και η Ford, η οποία σύναψε  μια νέα δανειακή σύμβαση συνολικού ύψους 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για την ακρίβεια πρόκειται για δύο δανειακές συμβάσεις, μια εταιρική που ανέρχεται στα 13,4 δισ. και μια συμπληρωματική πιστωτική διευκόλυνση ύψος 2 δισ. δολαρίων. Με τη σύναψη των δύο αυτών δανείων η συνολική της ρευστότητα ανέρχεται σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα και προκειμένου η εταιρεία να είναι ακόμα πιο προστατευμένη θα διακόψει και την καταβολή μερισμάτων, ενώ επεξεργάζεται και διάφορα προγράμματα, με περίοδο χάριτος, για τους υποψήφιους αγοραστές νέων μοντέλων της. Καταρχήν για τις ΗΠΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!