NEA

Volvo: Ανάκληση 736.430 αυτοκινήτων λόγω AEB

City Safety features Pedestrian and Cyclist detection with full auto brake, day and night.

Σε μία μεγάλη ανάκληση παγκοσμίως προχωρά η Volvo λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στο software του συστήματος AEB (Autonomous Emergency Brake).

To θέμα εντοπίστηκε σε δοκιμές που έκανε ο οργανισμός FDM (Federation of Danish Motors) στην Δανία, όπου ένα XC60 είχε πρόβλημα στο να καταφέρει να σταματήσει έγκαιρα και αυτόνομα εμπρός από ένα εμπόδιο.

Το συγκεκριμένο XC60 στάλθηκε πίσω στην Σουηδία, όπου και η ίδια η Volvo διαπίστωσε ότι υπάρχει θέμα με το software ενός σένσορα του συστήματος που βρίσκεται στο παρμπρίζ. Γενικότερα, το πρόβλημα αυτό αφορά τα μοντέλα της εταιρίας V90, S90, V60, XC60, XC40 και XC90 με ημερομηνία παραγωγής από τις 21 Ιανουαρίου του 2019 και μετά.

Εκπρόσωπος της Volvo παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, αν και όπως είπε τόσο το οπτικό όσο και το ηχητικό σήμα λειτουργούν κανονικά. Όπως κανονικά λειτουργεί και το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου, ενώ δεν έχουν αναφερθεί κάποιοι τραυματισμοί μέχρι στιγμής λόγω αυτού του μικρού προβλήματος στο AEB.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!