NEA

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την Porsche 356 του Walter Röhrl; [vid]

Το γεγονός και μόνο πως ο Walter Röhrl έχει στο γκαράζ του αυτή την σπέσιαλ Porsche 356 λέει πολλά.

Πρόκειται για μια 356 Β Roadster του 1959 με κινητήρα από 930 Turbo του 1977. Όταν ο Walter Röhrl είδε για πρώτη φορά αυτή την tuning Porsche διατηρούσε μεγάλες επιφυλάξεις για το ποιόν της. Ωστόσο, μερικά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της ήταν αρκετά για να τον κερδίσει αφού την βρήκε ιδιαίτερα ισορροπημένη και απολαυστική.

Μάλιστα, στο πίσω μέρος υπάρχει το λογότυπο «3000 RR» που υποδηλώνει τον κυβισμό του τρίλιτρου turbo μοτέρ των 260 ίππων και ταυτόχρονα τον θρύλο των ράλι. Επίσης υπάρχουν και τα σήματα από τις τέσσερις νίκες στο Μόντε Κάρλο.

Η πορεία της συγκεκριμένης Porsche 356 ξεκινά από την Αυστραλία όταν ο Αυστριακός μηχανικός αεροσκαφών Viktor Grahser «φύτεψε» στην θέση του αναιμικού τετρακύλινδρου έναν εξακύλινδρο από μία 911 Turbo πρώτης γενιάς.

Το αυτοκίνητο ταξίδεψε στην Ευρώπη όπου έμεινε αποθηκευμένο σε ένα κοντέινερ στην Αυστρία μέχρι τον πρόωρο θάνατο του Grahser. Στη συνέχεια αποκτήθηκε από έναν νέο ιδιοκτήτη και μια εταιρία ανακατασκευής φρόντισε να φέρει μέχρι και το τιμόνι και τα πεντάλ στα αριστερά. Για να φτάσει στα χέρια του Walter Röhrl.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!