ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Mercedes MirrorCam δείχνει πως θα είναι οι καθρέπτες των φορτηγών στο μέλλον [vid]

H γερμανική εταιρία προχωρά ένα βήμα παραπέρα στην ασφάλεια για τους τράκτορες βελτιώνοντας το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Για την τεχνολογία για τις κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες έχουμε μιλήσει εκτενέστερα σε σχετικό μας άρθρο. Μάλιστα πολύ ενδιαφέρον είχε η ιδέα μιας 14χρονης που κατάφερε να κάνει «αόρατες» τις κολόνες του αυτοκινήτου.

Κάτι ανάλογο αλλά με διαφορετική προσέγγιση κάνει και το MirrorCam που παρουσίασε πρόσφατα η Mercedes-Benz Trucks. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι μία οθόνη που καλύπτει τις μπροστινές κολόνες του αμαξώματος προβάλλοντας την σχετική γωνία θέασης που λαμβάνουν κάμερες τοποθετημένες στα πλάγια και πίσω του τράκτορα.

Με αυτό τον τρόπο καταργούνται οι τεράστιοι καθρέπτες που περιορίζουν το οπτικό πεδίο του οδηγού βοηθώντας τον περισσότερο στις διασταυρώσεις και στις στροφές (και με ένα μικρό όφελος 1,5% στις υψηλότερες ταχύτητες). Μάλιστα ο οδηγός μπορεί πολύ εύκολα να αλλάζει την πολύ ευρεία γωνία θέασης, ενώ σε συνθήκες ελιγμών το MirrorCam αλλάζει αυτόματα την γωνία λήψης.

Κάτι που βοηθά ιδιαίτερα με το ρυμουλκούμενο. Οι κάμερες διαθέτουν σύστημα καθαρισμού καθώς και θέρμανσης για θερμοκρασίες ψύχους. Κάτι σημαντικό είναι οι ενδείξεις των αποστάσεων και οι βοηθητικές διαγραμμίσεις υποβοήθησης που εμφανίζονται στις οθόνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!