NEA

ΗΠΑ: Απατεωνιές με μεταχειρισμένα Tesla

Την περασμένη εβδομάδα μία ακόμα υπόθεση ήρθε στην επικαιρότητα, με ένα μεταχειρισμένο Model X P100D.

Το αυτοκίνητο αυτό ήταν εφοδιασμένο με το Ludicrous Mode που κοστίζει έξτρα 20.000 δολάρια, ενώ ο νέος ιδιοκτήτης πρόσθεσε και άλλα 5.000 δολάρια για να αποκτήσει το Full Self Driving Mode. Όμως κατά την διάρκεια της προσπάθειας να εγκαταστήσει τη νέα λειτουργία, η Tesla του ανακοίνωσε ότι θα του αφαιρούσε το Ludicrous Mode το οποίο θα έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος τώρα για 20.000 δολάρια.

Οι περιπτώσεις τέτοιων πρακτικών από την πλευρά της Tesla πληθαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ιδίως σε ότι αφορά το Ludicrous Mode στην περίπτωση που ένα αυτοκίνητο μεταπωληθεί.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα τελευταία χρόνια έρχονται στην επιφάνεια παράπονα καταναλωτών στις ΗΠΑ οι οποίοι αγόρασαν μεταχειρισμένο Tesla και μετά διαπίστωσαν ότι η εταιρία είχε αφαιρέσει διάφορα στοιχεία εξοπλισμού που είχε βάλει ο πρώτος ιδιοκτήτης.

Μία υπόθεση που είχε έρθει στην επικαιρότητα πριν λίγο καιρό αφορά ένα Model S του 2017 και μεταπωλήθηκε το 2019. Ο πρώτος ιδιοκτήτης είχε βάλει επάνω το ενισχυμένο Autopilot καθώς και το Full Self Driving για τα οποία είχε πληρώσει πάνω από 8.000 δολάρια έξτρα.

Προς έκπληξη του νέου ιδιοκτήτη, μερικές μέρες μετά διαπίστωσε ότι η Tesla του είχε αφαιρέσει αυτά τα έξτρα. Και σε επικοινωνία μαζί της, η εταιρία σε δήλωσή της δικαιολογήθηκε ότι είχε “τρέξει” μία αναβάθμιση στο λογισμικό των δύο συστημάτων, οπότε αν ο νέος ιδιοκτήτης ήθελε να τα έχει και πάλι θα έπρεπε να ξαναπληρώσει!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!