NEA

Στις ΗΠΑ η βενζίνη είναι φτηνότερη ακόμη και από το εμφιαλωμένο νερό

Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου οφείλεται στον εμπορικό πόλεμο Σαουδικής Αραβίας – Ρωσίας αλλά και της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν και οι μετακινήσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί ελέω κορωνοϊού δεν περνά απαρατήρητη η μεγάλη πτώση της βενζίνης με την μέση τιμή της στην Αττική να κυμαίνεται κάτω από τα 1,40 ευρώ το λίτρο. Στην διάρκεια του Μαρτίου σημειώνεται πτώση της κατανάλωσης βενζίνης κατά 20% και του ντίζελ κίνησης κατά 8%, ενώ αυξημένη κατά 22% είναι η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης (λόγω του κρύου και του #μένουμεσπίτι) φαίνεται πως περιορίζει τις απώλειες από τα υπόλοιπα υγρά καύσιμα.

Με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου να έχουν κατρακυλήσει σε απίστευτα επίπεδα (ακόμη και κάτω από τα 25 δολάρια το βαρέλι) είναι προφανές σε χώρες όπως της Αραβικής Χερσονήσου και τις ΗΠΑ να πέφτει σε αστεία επίπεδα. Ειδικά σε σύγκριση με την Ευρώπη.

Αυτή την στιγμή  η μέση τιμή της βενζίνης στα πρατήρια των ΗΠΑ είναι κάτω από τα 2 δολάρια το γαλόνι, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που πέφτει και κάτω από το 1,5 δολάριο. Αυτό που μεταφράζεται σε περίπου 0,35 ευρώ το λίτρο βενζίνης! Μάλιστα σε κάποιες Πολιτείες ή αλυσίδες καταστημάτων η τιμή αυτή είναι ακόμα χαμηλότερη και κάτω από τα 30 λεπτά!

Μια «ευκαιρία που δίνει στον Τραμπ τις απαραίτητες προφάσεις για να προχωρήσει σε άνοιγμα της οικονομίας χωρίς να υπολογίζει τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα, η πτώση της τιμής αποθαρρύνει από την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Ο καθένας, στον κόσμο του…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!