NEA

PSA: Αντιδρούν τα συνδικάτα στην επαναλειτουργία των εργοστασίων

Το γαλλικό γκρουπ είχε προγραμματίσει την επανεκκίνηση των εργοστασίων του στις 27 Μαρτίου, όμως απέναντι σ’ αυτή την απόφαση αντιδρούν τα συνδικάτα.

Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι θέλουν να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια που φτιάχνουν κιβώτια και συστήματα μετάδοσης στην Valenciennes στις 30 Μαρτίου και στο Douvrin όπου φτιάχνει κινητήρες στις 3 Απριλίου, χρησιμοποιώντας εργάτες εθελοντές

Η PSA έχει κλείσει τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη και της Opel στη Γερμανία, στην Ισπανία, την Πολωνία, Βρετανία στις 16 Μαρτίου. Τα σωματεία επιμένουν ότι δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα για το άνοιγμα των εργοστασίων, καθώς η Γαλλία θα βρίσκεται σε lock down μέχρι τις 15 Απριλίου.

Από την πλευρά της η PSA και ο Carlos Tavares υποστηρίζει ότι θέλει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εργατών της στον μέγιστο βαθμό χωρίς να ρισκάρουν.

Για να γίνει αυτό προωθεί νέα μέτρα στις εγκαταστάσεις της όπως για παράδειγμα την παροχή μάσκας προσώπου, την μεγιστοποίηση των αποστάσεων μεταξύ τους, την εξασφάλιση ικανού χρόνου για την προσωπική τους καθαριότητα, τον καλό εξαερισμό των χώρων εργασίας, τον διπλασιασμό των λεωφορείων από και προς την εργασία ώστε να υπάρχει μικρότερος συνωστισμός.

Η PSA θέλει να τα κάνει όλα αυτά και πολλά ακόμα όχι μόνο στα εργοστάσια αλλά και στις αντιπροσωπείες της αλλά και σε όσα σημεία λειτουργούν ακόμα, όπως χώρους παραγωγής και παροχής ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για το ιατρικό προσωπικό ή για την διανομή φαγητού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!