NEA

Fiat-Chrysler: Περικοπή μισθών λόγω κορωνοϊού

Το γκρουπ FCA αποφάσισε για τους επόμενους τρεις μήνες να προχωρήσει σε μείωση κατά 20% των μισθών του εργατικού δυναμικού.

Η FCA έχει κλείσει σχεδόν όλα της τα εργοστάσιά παγκοσμίως. Πλέον καταβάλλει προσπάθειες να επαναλειτουργήσει κάποια από αυτά σε χώρες που δεν υπάρχουν περιορισμοί, έτσι ώστε να επιστρέψουν σταδιακά στις εργασίες τους περίπου 58.000 εργαζόμενοι.

Στο πρόγραμμα των περικοπών που θα ισχύσει από αύριο 1 Απριλίου θα συμμετέχουν και τα μεγάλα στελέχη της εταιρίας, όπως ο CEO Mike Manley που θα συνεισφέρει με το 50% των μισθών του ενώ και τα μέλη του ΔΣ θα χάσουν το 30%. Ο πρόεδρος της εταιρίας John Elkann και κάποια άλλα μέλη του ΔΣ δεν θα πάρουν και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Η εταιρία υπόσχεται ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2021 θα επιστρέψει τα χαμένα χρήματα στους εργαζόμενούς της. Στόχος είναι να γίνει περικοπή και εξοικονόμηση χρημάτων για την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρίας και την επαναφορά της σε κανονικές συνθήκες ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν απολύσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!