ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Woven City της Toyota θα αποτελεί την πόλη του μέλλοντος

Στο πλαίσιο της μελλοντικής κινητικότητας η Toyota θα ξεκινήσει από του χρόνου να κατασκευάζει την Woven City.

Η σχετική ανακοίνωση είχε γίνει στις αρχές του χρόνου στο Λας Βέγκας και η κατασκευή της πόλης θα ξεκινήσει μέσα στο 2021. Την Woven City έχει σχεδιάσει το γραφείο του Δανού αρχιτέκτονα Bjarke Ingels, ο οποίος έχει σχεδιάσει -μεταξύ άλλων- τα κεντρικά γραφεία της Google στο Mountain View των ΗΠΑ και στο Λονδίνο, καθώς και το 2 World Trade Center στη Νέα Υόρκη.

Για το σκοπό έχει στην διάθεσή της 700 εκτάρια (δηλ. 700.000 τετραγωνικά μέτρα), στους πρόποδες του ιερού βουνού των Ιαπώνων, του Φούντζι. Το Woven City θα έχει το μέγεθος του αντίστοιχου κέντρου που διατηρεί η Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια και το κόστος δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

H Toyota εκτιμά πως σε αυτή την πόλη θα ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι, όπως υπάλληλοι με τις οικογένειές τους, ζευγάρια συνταξιούχων, επιστήμονες, εταίροι ης βιομηχανίας κ.α. Η Woven City θα έχει ότι πιο high-tech. Οι κατοικίες, που θα είναι κατασκευασμένες σχεδόν στο σύνολο τους από ξύλο, θα είναι διασυνδεδεμένες… θα υπάρχουν μέχρι και ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που θα ελέγχουν την υγεία των κατοίκων.

Φυσικά μια μελλοντική πόλη θα είναι απαλλαγμένη από ρύπους και θα κινούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα που θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από κυψέλες υδρογόνου και φωτοβολταϊκά εγκαταστάσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!