NEA

H Mercedes F1 συμμετείχε στην σχεδίαση αναπνευστήρων για τον Covid-19

Στον περιορισμό και την εξάλειψη της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν μπει μέχρι και οι ομάδες από την Formula 1!

Τα συμπεράσματα από την Ιταλία με τα πιο βαριά κρούσματα και θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη έδειξαν πως το 50% των ασθενών που υποστηρίχθηκαν με αναπνευστήρες CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) έκαναν περιττή την χρήση των νοσοκομειακών αναπνευστήρων και σε ακραίες περιπτώσεις την διασωλήνωσή με μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Οι αναπνευστήρες τύπου CPAP είναι πολύ πιο απλοί κατασκευαστικά από τους νοσοκομειακούς και είναι θετικής πίεσης ώστε όταν φορά την μάσκα ο ασθενής να υπάρχει σταθερός και συνεχής ρυθμός ροής και πίεσης του μίγματος αέρα και οξυγόνου (που ρυθμίζεται μέσω μιας μικρής συσκευής ελέγχου) ώστε οι πνεύμονες να είναι πάντα γεμάτοι αέρα.

Στην περίπτωση των αναπνευστήρων που συμμετείχε και η Mercedes, οι ειδικοί από το τμήμα συστημάτων πρόωσης υψηλής απόδοσης (HPP ή High Performance Powertrains) μαζί με το ιατρικό team της ομάδας συνεργάστηκαν με το UCL (University College of London) και το UCL Hospital. Σε χρόνο ρεκόρ μόλις 100 ωρών σχεδίασαν και κατασκεύασαν τους πρώτους 100 αναπνευστήρες που δοκιμάζονται ήδη στο UCVL Hospital. Με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης η Mercedes θα μπορεί να κατασκευάζει περίπου 1.000 αναπνευστήρες την ημέρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!