ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τιμόνι που θα αλλάζει σχήμα πατεντάρει η BMW

Υπάρχουν μερικά πράγματα στο αυτοκίνητο που έχεις την εντύπωση πως δεν θα αλλάξουν ποτέ.

Ένα από αυτά είναι το τιμόνι το οποίο ταυτίζεται σχεδόν με την ύπαρξη του αυτοκινήτου. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα concepts να αντικαθιστούν το κλασικό χειριστήριο που γνωρίζουμε όλοι με κάποια άλλα τύπου joystick. Ειδικά με τον ερχομό της αυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν πως το τιμόνι όπως και τα πεντάλ θα υπάρχουν πάντα σε ένα όχημα αφού η παρουσία τους είναι αναγκαία και για λόγους επείγουσας ανάγκης.

Αυτό δεν σημαίνει πάντως πως το σχήμα του τιμονιού πρέπει να είναι σταθερά κυκλικό. Θα μπορούσε για παράδειγμα να έχει ένα «οβαλοειδές» ορθογώνιο σχήμα όπως εκείνο που υπάρχει στα μονοθέσια της F1. Όπως για παράδειγμα φαίνεται στις πατέντες της BMW για ένα τιμόνι μεταβλητής γεωμετρίας το οποίο θα αλλάζει σχήμα στην λειτουργία αυτόνομης οδήγησης ώστε να καταλαμβάνει μικρότερο χώρο και ο οδηγός να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Ας πούμε για να χαζέψει στο smartphone ή να απολαμβάνει δίχως άγχος την διαδρομή του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!