NEA

Πως σας φαίνεται αυτή η βασιλική Lamborghini Miura;

Πρόκειται για μια σπάνια Miura SV που είχε αγοράσει το 1972 η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Παρότι η Miura SV ήταν ένα σπάνιο αυτοκίνητο που παράχθηκε μόλις 150 φορές η βασιλική οικογένεια και όποιος την οδηγούσε δεν την εκτίμησε δεόντως. Ίσως να προτιμούσαν και μια LM 002 που είχαν ανάμεσα στην τεράστια συλλογή τους αφού αυτή η Miura είχε μόλις 3.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της όταν ανακαλύφθηκε το 2000 παρατημένη κάπου στο Ριάντ.

Από εκεί… συμμαζεύτηκε και ξεσκονίστηκε για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ όπου για δύο χρόνια πέρασε από μια ριζική αναπαλαίωση (2005-2007). Εκεί έγινε σαν καινούργια, απέκτησε καροτί εσωτερικό και όλα έγιναν με την πιστοποίηση της Lamborghini. Το 2010 το αυτοκίνητο το αγόρασε ο Βρετανός ντίλερ Joe Macari ο οποίος το πουλά τώρα για 3 εκατομμύρια ευρώ και με το κοντέρ να γράφει πλέον 5.759 χλμ.

Εδώ να πούμε πως η Miura είναι η ομορφότερη Lamborghini όλων των εποχών και ένα από τα πιο γοητευτικά κλασικά αυτοκίνητα που έχουμε δει ποτέ. Την σχεδιαστική έμπνευση του Marcello Gandini εξέλιξαν με τον καλύτερο τρόπο οι δύο αρχιμηχανικοί της μάρκας, οι Gian Dallara και Paolo Stanzani που ήταν επικεφαλής του πρότζεκτ του επαναστατικού τότε κεντρομήχανου μοντέλου.

H Miura παράχθηκε από τα 1966 έως το 1973 και είχαν κατασκευαστεί συνολικά 764 αυτοκίνητα (το 1974 στην παραγωγή μπήκε η Countach). Στο πίσω μέρος της υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V12 των 3.929 cc, με τέσσερα Webber, μηχανικό 5άρι κιβώτιο, ανεξάρτητη ανάρτηση, τέσσερα υδραυλικά δισκόφρενα κ.α. Υπήρξαν αναβαθμισμένες εκδοχές όπως η S (στα περίπου 370 άλογα), SV (στα 385) και SV-Jota (στα 420-440).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!