NEA

Covid-19: Tα 92 δισεκατομμύρια ευρώ θα φτάσει το κόστος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες!

Εάν τα εργοστάσια των κατασκευαστών σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική μείνουν κλειστά έως τα τέλη Απριλίου (που είναι και το πιο πιθανό σενάριο) τότε η συνολική ζημιά θα ξεπεράσει τα 92 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ανάλυση άρθρου στους Financial Times.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων που θα χαθούν στην Ευρώπη θα φτάσουν συνολικά τα 2,6 εκατομμύρια μονάδες και σε αξία τα 66 δισ. ευρώ, ενώ στη Βόρειο Αμερική τα αντίστοιχα νούμερα είναι 2 εκατομμύρια μονάδες και 48 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ζημιά αποτυπώθηκε και σε εβδομαδιαία βάση και ανέρχεται σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ευρώπη και 6,9  για τις ΗΠΑ.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς τόσο η παραγωγή όσο και οι πωλήσεις -ειδικά οι τελευταίες- έχουν πέσει σε μηδενικά επίπεδα. Παράλληλα την ίδια στιγμή τρέχουν οι πάγιες οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ σημαντική χασούρα σημειώνουν και οι προμηθευτές εξαρτημάτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!