NEA

Ποιο είναι το κέρδος της Ferrari από κάθε αυτοκίνητο που πουλά;

Ένας από τους κορυφαίες κατασκευαστές αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και με ένα από τα ισχυρότερα brand names δεν θα μπορούσε να πουλά με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο μεγάλο είναι αυτό το ποσοστό κέρδους που έχει καταφέρει η Ferrari, είναι ανάλογο με την πώλησης 30 αυτοκινήτων από την BMW, 56 από την Volkswagen, 67 από την Mercedes. Για τις πιο mainstream εταιρίες η Ford για να έχει το ίδιο κέρδος με μία πώληση Ferrari θα πρέπει να πουλήσει 908 αυτοκίνητα και η Nissan 928!

Το 2019 ήταν μία άκρως επιτυχημένη χρονιά για την Ιταλική μάρκα, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεπέρασε τις 10.000 μονάδες και έφτασε τις 10.131. Ο τζίρος της ήταν στα 3,76 δισεκατομμύρια ευρώ με άνοδο 10,1% σε σχέση με το 2018. Οι καλύτερες αγορές είναι της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής ενώ σημείωσε μία μικρή πτώση στις ΗΠΑ.

Όσο για το κέρδος της Ferrari για κάθε αυτοκίνητο που πούλησε πέρυσι υπολογίζεται κατά μέσο όρο στο 23,2%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Fiat Group World. Το οποίο αναλογεί στο ποσό των 86.369€! Κάτι λιγότερο από τις 86.601€ που είχε πρόπερσι, ενώ και για φέτος δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική διαφορά παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!