NEA

Επίσημο σκίτσο για το νέο VW Tiguan

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Tiguan θα γίνει στους επόμενους μήνες με έναρξη των πωλήσεων στις αρχές του φθινοπώρου.

Το νέο Tiguan, που θα έχει και plug-in έκδοση, ουσιαστικά είναι ένα εκτεταμένο facelift του τωρινού μοντέλου. Όπως μπορούμε να δούμε από το σκίτσο που έδωσε η Volkswagen (αυτό είναι το πρώτο επίσημο στοιχείο) αλλά και από τις παρακάτω πολύ πετυχημένες ψηφιακές φωτογραφίες, η μεγάλη αλλαγή εντοπίζεται στη νέα μάσκα και στους προβολείς που ευθυγραμμίζονται αισθητικά με το νέο Golf.

Από εκεί και πέρα ανάλογες θα είναι οι αλλαγές και στο πίσω μέρος με νέο προφυλακτήρα και φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό, εντελώς νέο θα είναι το σύστημα infotainment με την ονομασία MIB3, που θα έχει πολύ περισσότερες λειτουργίες συνδεσιμότητας καθώς και δυνατότητα «on air» ενημέρωσης των εφαρμογών. Θα υπάρχουν επίσης αρκετές αναβαθμίσεις στο σαλόνι, τόσο σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών όσο και σε κάποια νέα στοιχεία, όπως το καινούργιο τιμόνι.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές αλλά είναι πιθανό η βασική ντίζελ έκδοση 1.6 TDI να κοπεί λόγω ρύπων και το βάρος να πέσει στην 1.5 TSI και στους δίλιτρους TDI τεχνολογίας twin-dosing. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει και η πολύ ακριβότερη PHEV έκδοση με τον 1.4 TSI που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυασμένη απόδοση στους 245 ίππους και 400 Nm ροπής.

Πρόκειται για το σύστημα του Golf GTE (και της Octavia RS iV όπως και του Cupra Leon) που θα έχει μπαταρία 13 kWh (η φόρτισή της διαρκεί 6 ώρες σε κοινή οικιακή πρίζα και 3,5 σε Wallbox) για να προσφέρει αυτονομία περίπου 60 χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο PHEV σύστημα θα μπει τόσο στο ανανεωμένο Tiguan όσο και στο Arteon.

Πρόθεση της εταιρίας είναι να αποκτήσει το Tiguan μια πιο σπορ διάσταση στην οδική του συμπεριφορά, ιδίως στις εκδόσεις R-Line. Όπως ίσχυε μέχρι τώρα θα υπάρχει και έκδοση με τετρακίνηση και βεβαίως όλες οι ήδη γνωστές επιλογές και συνδυασμοί σε κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!