NEA

Τι χρώμα θα επιλέγατε το νέο σας αυτοκίνητο;

H BASF έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τα χρώματα που επέλεξαν το 2019 οι οδηγοί σε όλο τον κόσμο για το νέο τους αυτοκίνητο.

Σε μια ετήσια αναφορά για τα δημοφιλέστερα χρώματα στον κόσμο αλλά και ανά ήπειρο δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις. Και αυτό επειδή τα έντονα χρώματα για μια ακόμη φορά δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν καν διψήφιο ποσοστό με δημοφιλέστερο το γαλάζιο (9%) και με το κόκκινο να ακολουθεί (7%).

Και όπως θα περίμενε κανείς το λευκό είναι για μια ακόμη φορά το κυρίαρχο χρώμα επιλογής με ποσοστό 39%. Με άλλα λόγια 4 στα 10 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν πέρυσι ήταν λευκό.  Αξιοσημείωτο είναι πως το δεύτερο χρώμα είναι το μαύρο αλλά με 16% έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Μικρότερη είναι του γκρι (13%) και του ασημί (10%).

Όπως θα δείτε στο παραπάνω διάγραμμα, ενδιαφέρον έχει πως στην περιοχή EMEA (Europe, Middle East, Africa, δηλ. Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) το ποσοστό του λευκού είναι 29% όταν στην Ασία φτάνει το 49%. Στην Ευρώπη φαίνεται να πουλά πολύ το γκρι ενώ στην Αμερική το μαύρο έχει πολύ υψηλό ποσοστό. Από τα έντονα χρώματα ο Ευρωπαίος προτιμά περισσότερο το γαλάζιο ενώ ο Αμερικάνος το κόκκινο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!