NEA

Κάποτε η ιταλική αστυνομία είχε περιπολικά Ferrari

Πολύ πριν την αστυνομία του Ντουμπάι οι Ιταλοί χρησιμοποιούσαν περιπολικά Ferrari.

Κατά καιρούς έχουμε δει και την Lamborghini να παραχωρεί στις υπηρεσίες της Polizia μερικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, πολύ νωρίτερα, σχεδόν μισό αιώνα, η αστυνομία της Ρώμης είχε στην κατοχή της δύο Ferrari. Μαζί με τις θρυλικές Alfa Romeo Giulia 1600. O λόγος που η αστυνομία είχε παραγγείλει δύο Ferrari 250 GTE ήταν για τις καταδιώξεις πιο γρήγορων αυτοκινήτων.

Η 250 GTE είχε παρουσιαστεί το 1960 ως το πρώτο τετραθέσιο μοντέλο παραγωγής της μάρκας διάταξης «2+2». Η παραγωγή της από τον Pininfarina έφτασε τα περίπου 1.000 αυτοκίνητα. Ο κινητήρας ήταν ένας ατμοσφαιρικός τρίλιτρος V12 με 245 ίππους που έδινε μία τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα. Βασιζόταν στην 250 LWB αλλά είχε πιο φαρδύ αμάξωμα προκειμένου να έχει και πιο άνετο εσωτερικό. Κάτι που βέβαια βόλευε και την αστυνομία.

Εκείνη την εποχή κόστιζε μια περιουσία, περίπου 11.500 δολάρια. Ωστόσο, για την μια 250 GTE τα λεφτά των φορολογούμενων πήγαν στράφι αφού καταστράφηκε σε μια καταδίωξη λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παραλαβή της. Η άλλη υπηρέτησε κανονικά ως περιπολικό μέχρι και το 1968.

Στη συνέχεια τη χρησιμοποιούσαν για την γρήγορη μεταφορά αίματος για ασθενείς μέχρι τη Νάπολη. Μάλιστα υπάρχει ένας μύθος γύρω από την ταχύτερη μεταφορά αίματος την εποχή εκείνη, σε λιγότερο από μια ώρα. Στη συνέχεια η 250 GTE 2+2 Polizia «αποστρατεύτηκε». Πουλήθηκε τρεις φορές σε ιδιώτες και τώρα πάει για τον τέταρτο διατηρημένη σε «αστυνομική» κατάσταση με όλα το σχετικό εξοπλισμό!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!