NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με τι μοιάζει αυτό το οικοδόμημα;

Η Πολωνή αρχιτέκτονας Karina Wiciak είναι γνωστή για την κατασκευές της που βασίζονται σε λογότυπα εταιριών, όπως των Chevrolet, Mitsubishi και Renault.

Αυτή την φορά η Wiciak επέλεξε να κλέψει τις εντυπώσεις με τέσσερις τσιμεντένιους κύκλους που ενώνονται μεταξύ τους και μας παραπέμπουν ευθέως στο λογότυπο της Audi. Το μεταμοντέρνο κτίριο έχει συνολική καθαρή έκταση περίπου 280 τ.μ. και από την σχεδίασή του ξεχωρίζουν οι μεγάλες καθαρές γυάλινες επιφάνειες.

Το κρύσταλλο υπάρχει ως διαχωριστικό και στα δωμάτια ενισχύοντας την διαπερατότητα και «μεγεθύνοντας» τους χώρους. Πρακτικά οι μόνοι χώροι που έχουν κανονικά τοιχώματα είναι τα τρία μπάνια και καθείς αντιλαμβάνεται το γιατί. Στο lounge επικρατεί μια μίνιμαλ άποψη όπως και στους μοντέρνους διακόσμους των Audi.

Πάντως η όλη κατασκευή βγάζει και μια ρετρό νότα από παλιότερες δεκαετίες όπου το σκυρόδεμα συναντούσε μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Χαμηλότερα υπάρχουν και υπόγειοι χώροι ως αποθήκες και φυσικά για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές. Για την ώρα τα σχέδια έχουν πατενταριστεί ως ψηφιακές μακέτες αλλά σίγουρα κάποιος… εύπορος θα βρεθεί που θα θέλει το νέο του σπίτι να κάνει την διαφορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!