NEA

H Ford Mustang Cobra Jet είναι ένα ηλεκτρικό dragster με 1.400 άλογα [vid]

H επωνυμία προέρχεται από την Cobra Jet της δεκαετίας του 1960, ένα Ford που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα dragster εκείνης της εποχής.

H Ford προχώρα όλο και πιο βαθιά στην ηλεκτροκίνηση με την Mustang E που διατίθεται και στην Ευρώπη και πολύ βαθύτερα σε περίπου τρία χρόνια όταν και θα δούμε ένα με δύο ηλεκτρικά βασισμένα στην πλατφόρμα του VW Group. Στο ενδιάμεσο θα δούμε και μερικά άλλα εξηλεκτρισμένα μοντέλα αλλά και διάφορα πρότζεκτ όπως το Cobra Jet 1400.

Πρόκειται για το πρώτο εργοστασιακό ηλεκτρικό dragster της Ford με την ιπποδύναμη να φθάνει στα 1.400 άλογα και η ροπή τα 1.491 Nm. Όπως μπορούμε να δούμε από το μικρό βίντεο, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από ένα τυπικό αυτοκίνητο dragster που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, καθώς λείπει ο εκκωφαντικός ήχος που έχει αντικατασταθεί απλά από το σφύριγμα των ηλεκτροκινητήρων.

Απλά πατήστε το play και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε και αγώνες dragster αποκλειστικά για ηλεκτρικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!