NEA

Σε ποιον ανήκε αυτή η παρατημένη Ferrari F40;

Στον Ουντάι, γιού του Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος είχε μεγάλο πάθος για τα αυτοκίνητα και διατηρούσε μια τεράστια συλλογή.

Μετά από έναν ακόλαστο βίο ο Ουντάι Σαντάμ δολοφονήθηκε το 2003 αλλά νωρίτερα είχε καταφέρει να μαζέψει εκατοντάδες Rolls Royce, Ferrari, Porsche κ.α. Όλες αγορασμένες όχι με τον δικό του ιδρώτα αλλά του ιρακινού λαού. Ωστόσο, το 1995 ο πατέρας του Σαντάμ είχε γίνει έξαλλος όταν έμαθε πως ο γιός του διέταξε την δολοφονία του προσωπικού του βοηθού επειδή απλά τον έθιξε σε μία συζήτηση.

Ο Σαντάμ τον έκλεισε δύο χρόνια στην φυλακή όπου και βασανίστηκε. Παρά ταύτα ο μισητός Ουντάι (είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το 1996) έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου και συνέχιζε να αγοράζει υπερπολυτελή αυτοκίνητα και supercar έχοντας ως κριτήριο το τι του αρέσει και το τι είναι ακριβότερο. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα που διασώθηκαν τυχαία ήταν μια πολύ σπάνια Ferrari F40, η οποία είχε την τύχει προτού ξεκινήσει η εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ να μεταφερθεί για σέρβις στην πόλη Erbil.

Ιρακινοί αστυνομικοί χαζεύουν δύο από τα εκατοντάδες πανάκριβα αυτοκίνητα (εδώ μία ροζ Ferrari Testarossa και μια μαύρη Porsche 911) που είχε στην κατοχή του ο Ουντάι Χουσείν.

Μετά την εισβολή ξέμεινε εκεί και όποιος περνούσε από δίπλα της ασελγούσε αποσπώντας και κάτι από πάνω της. Παρά την άθλια κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε το σκαρί αυτή της F40 είναι σε καλή κατάσταση και με μια αναπαλαίωση μπορεί να γίνει κουκλί. Άλλωστε μια καλοδιατηρημένη F40 πιάνει περίπου 1-1,5 εκ. ευρώ.

Μετά την 288 GTΟ η F40 ήταν το δεύτερο υπέρ-υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο που είχε βγάλει η Ferrari.  Υπήρχε ένας bi-turbo V8 χωρητικότητας 2.926 κ.εκ. που απέδιδε 478 ίππους και 569 Nm με το «0-100» να πραγματοποιείται σε 4,1’’ και τελική στα 324 χλμ./ώρα. Το σύνολο της παραγωγής της στο διάστημα 1987-1992 έφτασε τα 1.315 αυτοκίνητα. Απ’ ότι ακούγεται η F40 του Χουσείν βρίσκεται στα χέρια ενός συλλέκτη από το Ιράκ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!