ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Honda μας δείχνει την διαδικασία ανακύκλωσης των μπαταριών από τα ηλεκτροϋβριδικά της αυτοκίνητα [vid]

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι η ανακύκλωση των μπαταριών μετά τον κύκλο ζωής τους.

Ήδη οι περισσότεροι κατασκευαστές επεξεργάζονται διάφορα σενάρια με inhouse κέντρα ανακύκλωσης ή συνεργασίες με τρίτους. Όπως είναι λογικό οι εταιρίες που διαθέτουν εδώ και χρόνια υβριδικά αυτοκίνητα έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, όπως στην περίπτωση της Honda που συνεργάζεται από το 2013 με την SNAM (Societe Nouvelle d’Affinage de Metaux).

Η SNAM αναλαμβάνει να συγκεντρώνει από τις αντιπροσωπείες της Honda σε 22 χώρες τις μπαταρίες των αυτοκινήτων. Μετέπειτα υπάρχει αξιολόγηση της κατάστασης της μπαταρίας και αν αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση ενέργειας σε στατικές εφαρμογές (οικιακές ή βιομηχανικές).

Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε η μπαταρία προχωρά προς την ολική της ανακύκλωση και την ανάκτηση των υλικών και μετάλλων (όπως τα κοβάλτιο, χαλκός, λίθιο, πλαστικά κ.α.) που διατηρούν τις ιδιότητες τους. Η συγκέντρωση των μπαταριών στις αντιπροσωπείες πραγματοποιείται μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας και ολοκληρώνεται μέσα σε 15 ημέρες.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά μπορεί να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις μπαταρίες σε μια εφαρμογή “δεύτερης ζωής” για την τροφοδοσία επιχειρήσεων ή χρησιμοποιώντας πρόσφατες βελτιωμένες τεχνικές ανακύκλωσης για την ανάκτηση χρήσιμων πρώτων υλών οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη στην παραγωγή νέων μπαταριών» δηλώνει ο Tom Gardner, Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!