NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μια homemade Φεράρι από το Βιετνάμ μας κάνει να ξεχάσουμε όλα όσα ξέραμε… [vid]

Ζυγίζει όσο μία μοτοσικλέτα, κοστίζει όσο ένα φτηνό smartphone και είναι φτιαγμένο στο χέρι. Αν έχετε την διάθεση για ένα τάιμ-άουτ με πολύ γέλιο, τότε συνεχίστε να διαβάζετε άφοβα…

Μια παρέα από το Βιετνάμ το διασκεδάζει με το δικό της τρόπο και παινεύεται για την κατασκευή της που μπορεί να συναγωνιστεί στην θεωρία τους καλύτερους κατασκευαστές. Όπως θα δείτε το πλαίσιο αποτελεί ένα υβρίδιο σωληνωτού με πολύ ελαφρά δομικά στοιχεία που δεν ζυγίζουν πάνω από 40-50 κιλά. Το μοτεράκι πιθανότατα να προέρχεται από κάποιο παλιό μηχανάκι ή στην χειρότερη από ποτιστική μηχανή (μιας και ακούγεται δίχρονο και βγάζει το σχετικό ντουμάνι, λέτε να τους κατηγορήσουν όπως ο καπνός που έβγαζε το μονοθέσιο της Ferrari στην F1;).

Λόγω μειωμένου… μπάτζετ οι ειδικοί δεν χρησιμοποιήσαν ανθρακονήματα για το αμάξωμα αλλά χαρτόνια τα οποία τα ενίσχυσαν με ένα είδος ρητίνης με στρώσεις από πολυεστερικά φύλλα. Όπως θα δείτε τα πάντα γίνονται στο χέρι και η εφαρμογή του στεγνωτικού υγρού με ένα κλασικό κύλινδρο (ρολό). Σταδιακά το supercar της παρέας αρχίζει να παίρνει το τελικό του σχήμα συνδυάζοντας το στιλ μιας Ferrari.

Στη συνέχεια περνάμε στο στάδιο της βαφής έχοντας όλα τα απαραίτητα: μπογιά, πινέλο, αερογράφο και διαλυτικό. To τελικό χρώμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι το κόκκινο της φωτιάς, ενώ μπαίνουν τα διακοσμητικά, τα αυτοκόλλητα και τα φώτα. Στο τελικό στάδιο φτάνει η ώρα της αλήθειας. Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν smartphone για ψηφιακό πίνακα οργάνων (προσέξτε την κάμερα οπισθοπορείας!) και χειρίζεται το δικό του «Manettino».

Στην διάρκεια του βίντεο οι πρωταγωνιστές λένε διάφορα από τα οποία δεν καταλαβαίνουμε λέξη. Πάντως, βλέπουμε πως το διασκέδασαν με την ψυχή τους και το πόσο περήφανοι είναι για το πρότζεκτ τους υπενθυμίζοντας μας πως με πολύ απλά πράγματα μπορεί ο καθένας να νιώθει περήφανος. Διότι ο καθένας μπορεί να είναι “masterchef” στην κουζίνα του ή “Ρονάλντο” στα γηπεδάκια. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να το “έχεις”. Αρκεί να το πιστέψεις και μπορεί να είσαι χαρούμενος. Όπως οι Βιετναμέζοι στο βίντεο….

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!