NEA

Ποια είναι τα μυστικά που κρύβει η McLaren Speedtail;

Πρόκειται για την ταχύτερη McLaren όλων των εποχών που χάρη στην τελική των 403 χλμ./ώρα ξεπερνά τον μύθο και της McLaren F1. Σημειώστε και ένα απίστευτο 0-300 χλμ./ώρα κάτω από τα 13 δεύτερα! Τιμή κοντά στα 2 εκ. ευρώ με σύνολο παραγωγής στα 106 αυτοκίνητα.

Για να επιτευχθεί μια τόσο υψηλή ταχύτητα χρειάζονται πολλές και διάφορες βελτιώσεις, σύμφωνα με την McLaren. Κυρίως σε τρία βασικά στοιχεία, στην αεροδυναμική, στο ηλεκτρικό σύστημα και στην μείωση του βάρους (απόβαρο στα 1.430 κιλά). Στην Speedtail o τετράλιτρος V8 έχει σημαντικές αλλαγές όπως μια ελαφρύτερη εισαγωγή αέρα, αποτελεσματικότερη ψύξη στα πιστόνια και στην κυλινδροκεφαλή, χαμηλότερες τριβές κ.α. ώστε με λίγα λιγότερα κιλά να φτάνει τους 758 ίππους.

Το ηλεκτρικό μέρος είναι πολύ σημαντικό για την Speedtail με το υβριδικό σύστημα να έχει τεχνολογίες από την Formula E. Έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην ψύξη του ηλεκτροκινητήρα ισχύος 230 kW ο οποίος συνδράμει σε μία συνδυαστική ισχύς στους 1.070 ίππους με την ροπή στα 1.150 Nm. Η McLaren υποστηρίζει ότι το σύστημά της Speedtail είναι ενεργειακά δύο φορές πιο αποδοτικό από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο δρόμο με την αναλογία ισχύος ανά κιλό να φθάνει στα 8,3 kW/kg.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο υβριδικό σύστημα είναι η κυλινδρική μπαταρία των 1,647 kWh με ενεργειακή πυκνότητα 5,2 kW/kg και έξοδο ισχύος 270 kW. Έχει την καλύτερη απόδοση (σε σχέση με το βάρος της, το ζητούμενο εδώ είναι η πολύ υψηλή τάση λειτουργία της και η τάχιστη απόδοση/ φόρτιση) με τετραπλάσια ενεργειακή πυκνότητα από την μπαταρία της υβριδικής Ρ1.

Η μπαταρία έχει ένα έξυπνο σύστημα ψύξης με λάδι που αποβάλλει την θερμότητα πολύ πιο γρήγορα έτσι ώστε να βρίσκεται συνεχώς σε ιδανική. Η McLaren αναφέρει πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι στο 0,2x όπου το εκατοστό ψηφίο μας το κρατά μυστικό για αργότερα και πιθανότατα να είναι κάπου στο 0,23-0,24.θερμοκρασία για την λειτουργία της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!