NEA

H Nissan μένει Ευρώπη και προχωρά σε παγκόσμιο ανασχεδιασμό

Η ιαπωνική εταιρία μπορεί να μην ενισχύει την θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποχωρήσει από αυτή.

H Nissan είναι μια από τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο και έχοντας περάσει από διάφορες κατά καιρούς περιπέτειες. Από τις πιο πρόσφατες ήταν αυτή με τον Carlos Ghosn που παραλίγο να φέρει σε ρήξη τις σχέσεις της εταιρίας με την Renault. Απ΄ότι φαίνεται η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και η Nissan θα συνεχίσει να συμπορεύεται με τους Γάλλους (και φυσικά τους άλλους Ιάπωνες της Mitsubishi).

Από την άλλη, όμως, υπάρχει και το ζήτημα του Brexit με την Nissan να προχωρά σε σημαντικές μειώσεις κόστους που περιλαμβάνει κλείσιμο εργοστασίων και πάνω από 14 γραμμές παραγωγής. Αυτό που πιθανότατα θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα είναι πως η Nissan θα παραμείνει με νορμάλ ρυθμούς στην Ευρώπη αναθεωρώντας την γκάμα των μοντέλων της και εστιάζοντας στις κατηγορίες των Juke και Qashqai.

Από εκεί και πέρα θα δοθεί βαρύτητα στην ενίσχυση της εικόνας της Nissan στην βορειοαμερικανική αγορά και στην βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων της και με ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης (στα 3,5 έτη από το μέσο όρο των 5). Επίσης, θα δοθεί προτεραιότητα και στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας με περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!