NEA

Πόσο κοστίζει το plug-in υβριδικό Skoda Superb iV;

Πρόκειται για ένα από τα πιο «πράσινα» και ισχυρά μοντέλα της Skoda με συνολική μέγιστη ισχύ στους 218 ίππους και ηλεκτροκίνηση για έως 55 χιλιόμετρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 85 kW υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα 1.4 TSI, ο οποίος αποδίδει 156 ίππους (115 kW). Ο συνδυασμός ενός αποδοτικού κινητήρα βενζίνης μικρού κυβισμού με έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέρει χαμηλές εκπομπές ρύπων και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Η μπαταρία των 37 Ah έχει αποδιδόμενη ενέργεια 13 kWh, η εκπομπή ρύπων CO2 είναι κάτω από τα 40 γρ./χλμ. ενώ η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 55 χιλιόμετρα (κατά WLTP). Το Skoda Superb iV πληροί τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές Euro 6d TEMP. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως και κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας μια στάνταρ πρίζα ή μέσα σε 3 ώρες και 30 λεπτά σε ένα wall-box ισχύος 3,6 kW.

Η υποδοχή φόρτισης του αυτοκινήτου βρίσκεται στην εμπρός μάσκα. Το Skoda Superb iV έχει την δυνατότητα να φορτίζει ή να διατηρεί τα επίπεδα της μπαταρίας κατά την οδήγηση με χρήση του κινητήρα βενζίνης και της ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να καλύψει τα τελευταία χιλιόμετρα μιας μεγάλης διαδρομής, π.χ. μέσα σε μια πόλη, χωρίς να εκπέμπει καθόλου ρύπους.

Το σύστημα Driving Mode Select προσφέρει τρία προφίλ οδήγησης: τα SPORT, E-mode και HYBRID. Στο SPORT ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τη μέγιστη απόδοση των 218 ίππων (160 kW) και 400 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το στάνταρ DSG με τις 6 σχέσεις ο οδηγός βιώνει μια συναρπαστική εμπειρία. Στο E-mode, το Skoda Superb iV κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από τη μπαταρία, ενώ στο HYBRID τα ηλεκτρονικά ρυθμίζουν την συνδυασμένη λειτουργία του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα.

Τέλος να πούμε πως για όποιον δελεάζεται από τα όσα προσφέρει το υβριδικό plug-in Skoda Superb η τιμή του διαμορφώνεται στις 51.900 ευρώ με υπερπλήρη εξοπλισμό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!