ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Kia περνά τους καθρέπτες… στα όργανα της! [vid]

Μια πολύ έξυπνη λειτουργία του blind-spot παρουσιάζει η Kia απεικονίζοντας τα τυφλά σημεία στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Πρώτο μοντέλο εφαρμογής το νέο Sorento.

Τα συστήματα blind-spot είναι γνωστά στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια. Ουσιαστικά στην βάση των καθρεπτών υπάρχει μια κάμερα/ αισθητήρας που ανιχνεύει για διερχόμενα οχήματα και προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικά ή οπτικά σήματα.

Τώρα, η Kia παρουσιάζει το Blind-Spot View Monitor (BVM) το οποίο αποτελεί μια εξέλιξη του συστήματος ανίχνευσης για άλλα οχήματα στις τυφλές γωνίες των εξωτερικών καθρεπτών. Συνδυάζεται με τα Surround View Monitor και Parking Collision-Avoidance Assist.

Στο σύστημα της Kia την διαφορά κάνει η δυνατότητα απεικόνισης της λήψης στον ψηφιακό πίνακα οργάνων «Supervision» του αυτοκινήτου. Οπότε απαραίτητη προϋπόθεση για το BVM είναι η ύπαρξη του υψηλής ανάλυσης (1920×720 px) ψηφιακού πίνακα 12,3 ιντσών.

Όπως θα δείτε στο παραπάνω βίντεο μια σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ανάλογα με το ποια πλευρά βρίσκεται το όχημα, ανάλογα θα υπάρξει σχετική απεικόνιση στο αριστερό ή στο δεξιό όργανο του πίνακα. H τεχνολογία BVM θα περάσει για πρώτη φορά στο νέο Sorento και αργότερα σε άλλα μοντέλα της Kia.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!