NEA

Απόσυρσή με κίνητρα για αγορά αυτοκινήτων μηδενικών και χαμηλών εκπομπών ρύπων;

Η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” αναφέρει στο εξώφυλλο του σημερινού της φύλλου πως η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο σχετικά με το μέτρο της απόσυρσης μέσα στον Ιούνιο. Ποια είναι όμως τα αυτοκίνητα στα οποία θα αφορά το μέτρο της απόσυρσης;

Στόχος δεν είναι άλλος από την ανανέωση ενός από τους γηραιότερους στόλους της Ευρώπης με νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα. Στο μέτρο της απόσυρσης θα περιλαμβάνεται μια χρηματική επιδότηση για τα ΙΧ αλλά δεν διευκρινίζει αν αυτή θα αφορά μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά ή αν θα συμπεριληφθούν και συμβατικά αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές CO2.

Επίσης, αναφέρονται απαλλαγές από τέλη κυκλοφορίας και από φόρους, οφέλη στις τιμές των πάρκινγκ και των διοδίων κ.α. που ήδη εφαρμόζονται από άλλες χώρες της Ευρώπης και αφορούν κυρίως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και οφέλη για αγορές ταξί και ελαφριών επαγγελματικών/ μικρών φορτηγών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!