NEA

Δοκιμάζεται στους δρόμους το νέο ηλεκτρικό Hyundai 45!

Πρόκειται για το νέο ηλεκτρικό της Hyundai που θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2021 και πιθανότατα θα έχει διαφορετική ονομασία.

Θυμάστε το πρωτότυπο 45 με το ρετρό στιλ που μας θύμιζε κάτι από την δεκαετία του 1980; Ε, η Hyundai έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την παραγωγή του και ήδη το αυτοκίνητο δοκιμάζεται στους δρόμους κάτω από βαρύ καμουφλάζ. Από αυτές που έχουμε δει (και δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε λόγω δικαιωμάτων) το σχήμα μας παραπέμπει σε ένα crossover που δεν θα απέχει και πολύ από το concept του 45.

Όπως φαίνεται οι Κορεάτες θα ακολουθήσουν την ίδια οδό με τους Ιάπωνες της Honda που κράτησαν την βασική φόρμα του επίσης ρετρό ηλεκτρικού e. Προς το παρόν το νέο ηλεκτρικό της Hyundai είναι γνωστό εντός της εταιρίας με την κωδική ονομασία NE EV. Και όπως φαίνεται θα τοποθετείται απέναντι στα ηλεκτρικά του VW Group, από το ID.3 έως το Skoda Enyaq.

Επίσης θα βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα, την Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Η ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και στο εντυπωσιακό Prophecy που και αυτό θα μπει του χρόνου στην παραγωγή με την διαφορά πως θα είναι ένα σπορ fastback.

Πέρα από την E-GMP και τα δύο ηλεκτρικά Hyundai θα χρησιμοποιούν κοινό σύστημα πρόωσης με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες όπου θα υπάρχει eAWD τετρακίνηση. Όσο για την αυτονομία θα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις μπαταριών με την top να ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!