NEA

Γιατί το νέο Jeep Wrangler ανατράπηκε στις δοκιμές του IIHS; [vid]

Στις δοκιμές του οργανισμού για την οδική ασφάλεια των αμερικανικών ασφαλιστικών εταιρειών καταγράφηκε ένα πολύ περίεργο συμβάν.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο ο IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) υπέβαλε το νέο πεντάθυρο Wrangler (JL) σε crash-test με μερική μετωπική επικάλυψη και σταθερό εμπόδιο. Ωστόσο, το Wrangler με τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες σα να ήθελε να ξεπεράσει και αυτό το «εμπόδιο» και πέρασε σχεδόν από πάνω του και κατόπιν ανατράπηκε.

Για αυτό το λόγο ο IIHS το βαθμολόγησε με την δεύτερη χαμηλότερη βαθμολογία και με ένα μόλις αστέρι (όσο και στον Euro NCAP). Άμεση ήταν η αντίδραση της FCA που φυσικά και δεν αποδέχεται αυτή την αξιολόγηση και πως στις δικές της δοκιμές δεν υπήρξε τίποτε το μεμπτό. Μάλιστα υπήρξε σύσταση για καλύτερη πρόσδεση του Wrangler στο φορείο.

Ο IIHS εισάκουσε τις συμβουλές της FCA και επανέλαβε το crash-test με καλύτερα ασφαλισμένο το αυτοκίνητο πάνω στο φορείο. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και μια εξήγηση είναι πως τα φαρδιά φτερά σε συνδυασσμό με τις ζώνες παραμόρφωσης του πλαισίου τύπου σκάλας να μην λειτουργούν σωστά όσον αφορά στην απορρόφηση της ενέργειας πρόσκρουσης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!