NEA

Επιστρέφει η ομάδα Σίγμα;

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζουν την επανασύσταση της Ομάδας Σίγμα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καταδίωξης ισχυρότερων οχημάτων.

Την δεκαετία του 1990 ίσως να θυμάστε την Ομάδα Σίγμα της Ελληνικής Αστυνομίας που διέθετε μια BMW M3, μία Porsche 911, μια Lancia Integrale, ένα Audi RS2, μια Alfa Romeo 155 Q4 και διάφορα άλλα δυνατά αυτοκίνητα (κατασχεμένα από τον ΟΔΔΥ) ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καταδίωξης όσων καταπατούσαν το νόμο και διέφευγαν με ισχυρότερα οχήματα.

Τότε, η ομάδα αποτελούνταν από αστυνομικούς οδηγούς που είχαν εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να μυηθούν την γρήγορη οδήγηση και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους «κοντράκηδες» (και όχι μόνο). Μετά από πολλές καταδιώξεις σε περιοχές από τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, την Βούτα της Αργυρούπολης κ.α. υπήρξε αποτέλεσμα. Η ομάδα Σίγμα καταργήθηκε το 2000 από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και έκτοτε δεν υπήρξε ανάλογο τμήμα με τα περιπολικά να υστερούν σημαντικά σε ιπποδύναμη.

Πάντως τελευταία ακούγονται φήμες για επανασύσταση της ομάδας Σίγμα και πως τον προηγούμενο μήνα εστάλη έγγραφο προς τους διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών, προκειμένου να καταρτιστούν λίστες με αστυνομικούς που έχουν εκπαιδευτεί στη γρήγορη οδήγηση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής. Επίσης, παρακάτω παραθέτουμε ένα σχετικό ποστ από τον οργανωτικό γραμματέα της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων κ. Χρήστο Μπαλάκα. Και αν τελικά επιστρέψει η ομάδα Σίγμα στους δρόμους, τι μοντέλα λέτε πως θα χρησιμοποιεί;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!