NEA

To Audi A8 L είναι μακρύ και θωρακισμένο

Για τους VIP και επιχειρηματίες που έχουν έχθρες δεν θα είναι πρόβλημα να καταβάλουν περίπου 700.000 ευρώ και να περιμένουν 3-6 μήνες για το νέο τους θωρακισμένο.

Το οποίο αναβαθμίζεται και μετασκευάζεται στην Ρωσία ώστε το Audi A8 με το μακρύ μεταξόνιο να αποκτήσει την προδιαγραφή θωράκισης VR9 για τα μεταλλικά στοιχεία του αμαξώματος και της κλάσης 10 για τα κρύσταλλα. Κάτι που σημαίνει πως το θωρακισμένο A8 μπορεί να αντέχει σε επιθέσεις από πυροβόλα όπλα μέχρι και χειροβομβίδες.

Το θωρακισμένο Audi A8 L ζυγίζει 3,9 τόνους αλλά ο bi-turbo V8 του S8 με τους 571 ίππους και τα 800 Nm δεν θα δυσκολεύεται ιδιαίτερα. Έτσι, το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 6,3’’ (2,5 νωρίτερα από τη στάνταρ έκδοση), ενώ λόγω του βάρους και για λόγους ασφαλείας η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

Όπως ισχύει για κάθε θωρακισμένο έτσι και στο Audi στην περίπτωση που εντοπιστεί μόλυνση του αέρα (π.χ. επίθεση με χημικά) οι αεραγωγοί σφραγίζουν και για περιορισμένο χρονικό διάστημα υπάρχει τροφοδοσία με μίγμα οξυγόνου. Επίσης, αν για κάποιο λόγο οι πόρτες έχουν μπλοκάρει υπάρχει σύστημα έκρηξης που διαλύει τους μεντεσέδες ώστε οι επιβαίνοντες να μπορούν να διαφύγουν.

Ανάμεσα στα πολλά και τα διάφορα περιλαμβάνεται ένα σύστημα πυρόσβεσης με ακροφύσια κάτω από το αμάξωμα, στους θόλους των τροχών, στο χώρο του κινητήρα και στο ρεζερβουάρ. Επίσης στο πορτμπαγκάζ υπάρχει ένα επίσης θωρακισμένο κουτί που προστατεύει τα ηλεκτρονικά για την επικοινωνία μαζί με μια επιπλέον μπαταρία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!