NEA

Renault – Nissan – Mitsubishi: Μάθετε τα σχέδια της συμμαχίας!

Το σκάνδαλο του Carlos Ghosn λίγο έλειψε να διαλύσει την συμμαχία που ο ίδιος είχε ενορχηστρώσει.

Ωστόσο τα πράγματα δείχνουν πως οι Renault, Nissan και Mitsubishi θα συνεχίσουν πιο δυνατές και ενωμένες παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμά στο οποίο θα κινηθούν. Το οποίο παρουσιάστηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου και ουσιαστικά προσδιορίζει μέσα από ένα μοντέλο «leader/ follower» τον ρόλο του κάθε κατασκευαστή στις αγορές. Με λίγα λόγια προβλέπεται:

Μείωση έως 20% του αριθμού των μοντέλων έως το 2025 με παράλληλη αύξηση από 9% σε 48% σύμφωνα με το μοντέλο «leader/ follower». Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως π.χ. η Nissan μπορεί ως «leader» να εξελίξει εξ ολοκλήρου το νέο Qashqai και ως «follower» να το πάρει η Renault ή η Mitsubishi και να λανσάρει τις δικές της εκδοχές. Κάτι που ήδη συνέβαινε αλλά για να μειωθεί το κόστος θα δίνεται η ευκαιρία ακόμη και το re-badged (απλά να αλλάζουν τα σήματα).

  • Η Renault γίνεται ο leader της συμμαχίας στην Ευρώπη (και στη Νότιο Αμερική) και υπεύθυνη για την εξέλιξη στα μικρά αυτοκίνητα και SUV (Β-Segment).
  • H Nissan θα είναι ο leader στην Ιαπωνία, Βόρεια Αμερική και Κίνα και θα έχει την εξέλιξη του επόμενου Qashqai και των SUV στο C-segment.
  • Η Mitsubishi θα είναι ο leader στην Αφρική και στην Αυστραλία.
  • Το γεγονός πως ένας κατασκευαστής θα είναι leader σε μία αγορά δεν αντικαθιστά ούτε επισκιάζει την παρουσία του άλλου. Απλά θα έχει το μερίδιο εξέλιξης και παραγωγής των μοντέλων.

Σε επίπεδο τεχνολογιών η Renault θα είναι υπεύθυνη για το ηλεκτρικό μέρος των πλατφορμών και των δικτύων που θα έχουν τα μοντέλα. Επίσης θα εξελίσσει και κατασκευάζει τα μικρότερα μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Η Nissan θα είναι ο ηγέτης στην εξέλιξη της ημιαυτόνομης οδήγησης και θα κατασκευάζει τους μεγαλύτερους βενζινοκινητήρες. Στα αμιγώς ηλεκτρικά EV η Renault θα έχει την πλατφόρμα CMF-A/B ePT και η Nissan την CMF-EV ePT.Η Mitsubishi θα αναλάβει τα μεγάλα υβριδικά plug-in στα segment-C και -D.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στα παρακάτω εικονογραφήματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!