NEA

Δεύτερη νιότη για την Aston Martin DB5 του James Bond!

Την περίοδο 1963-65 η Aston Martin είχε κατασκευάσει 1.059 μοντέλα DB5. Και θα κατασκευάσει ξανά αυτή του James Bond σε μόλις 25 επιπλέον μονάδες.

Η DB5 είχε γίνει διάσημη στην ταινία Goldfinger του 1964 και στα χέρια του Sir Sean Connery στον ρόλο του James Bond. Η Aston Martin είχε κατασκευάσει 123 ανοιχτές DB5, 13 shooting brake και όλες οι υπόλοιπες ήταν coupe. Κάτω από το μακρύ καπό της με την εισαγωγή του αέρα υπήρχε ένας 6-κύλινδρος σε σειρά με χωρητικότητα 4,0 λίτρα που απέδιδε από 290 έως 325 άλογα. Το 5άρι σασμάν ήταν της ZF ενώ υπήρχε προαιρετικά και αυτόματο της BorgWarner με 3 σχέσεις.

To τμήμα αναπαλαιώσεων «Heritage Division» της Aston Martin αποφάσισε να κατασκευάσουν 25 ολοκαίνουργιες DB5 ως πιστά αντίγραφο του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο πράκτορας της ΜΙ6. Σε συνεργασία με την «Eon Productions» που είχε την παραγωγή της ταινίας τα πάντα θα είναι ορίτζιναλ αφού θα υπάρχει αλεξίσφαιρο μεταλλικό παραπέτασμα, μηχανισμός περιστροφής αλλαγής της πινακίδας, σύστημα κάλυψης με καπνό, σύστημα εκτόξευσης λαδιών για να γλιστρούν οι διώκτες, ρέπλικες κρυφών πυροβόλων μπροστά και πίσω κ.α.

Για όσους έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται πως στο εσωτερικό υπήρχε από εκτινασσόμενο κάθισμα συνοδηγού μέχρι ραντάρ και διάφορα άλλα μυστικά όπλα που είχε στην διάθεση του ο καλύτερος πράκτορας του κόσμου. Τέλος να πούμε πως για την κατασκευή κάθε σύγχρονη κατασκοπευτικής DB5 θα αφιερωθούν περίπου 4.500 ώρες εργασίες και η τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα περίπου 3,1 εκατομμύρια ευρώ! Τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι έτοιμα τέλη του έτους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button