ΑΓΩΝΕΣ

Τι γίνεται με το πρωτάθλημα της Formula 1;

Όλα δείχνουν πως σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα το πρωτάθλημα επιτέλους θα ξεκινήσει. Τι έχει γίνει μέχρι τώρα και μετά την μεταγραφή του Sainz στην Ferrari;

Με το… αριστερό ξεκίνησε και το GP Ολλανδίας που επίσημα ακυρώθηκε και πάει για το 2021. Έτσι, όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από το GP Αυστρίας με δύο αγώνες (στις 5 και στις 12 Ιουλίου) αφού η κυβέρνηση της χώρας έχει δώσει την έγκριση της.

Πολύ δύσκολα θα επιβιώσει η Williams δίχως βασικό χορηγό αφού οι οικονομικές δυσκολίες είναι αξεπέραστε και θα πωληθεί με απώλειες 13 εκατομμυρίων ευρώ για το 2019. Το δύσκολο έργο της πώλησης έχει αναλάβει η υπεύθυνη αναπληρώτρια Claire Williams.

Ο Toto Wolff θα ήθελε να αποχωρήσει ο Bottas από την Mercedes και να ενσωματωθεί στην Renault, σύμφωνα με το Auto Hebdo. Πάντως, ο Wolff έχει και τα δικά του θέματα να αντιμετωπίσει αφού δεν θα συνεχίσει να είναι ο υπεύθυνος επικεφαλής της Mercedes F1 και ίσως να εμπλακεί με την Aston Martin (πρώην Racing Point).

Παρά τα οικονομικά προβλήματα και τις περικοπές σε παραγωγή και εργατικό δυναμικό η Renault αποκλείει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την F1. Μάλιστα οι Γάλλοι σκοπεύουν να μείνουν στο πρωτάθλημα για πολλά χρόνια προμηθεύοντας για την ώρα με κινητήρες την ομάδα της και την McLaren.

Ο Ecclestone συνεχίζει να δίνει συμβουλές δηλώνοντας πως η Ferrari δεν έχει την προσωπικότητα στην θέση του οδηγού που θα δημιουργήσει ένα νέο ηγέτη. H Scuderia κέρδισε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 2007 και ποντάρει στον Leclerc. Θα πετύχει;

Οι 10 ομάδες συμφώνησαν για την μείωση στα μπάτζετ τους και να πέσουν από τα 175 εκατομμύρια δολάρια στα 135 ώστε να μπορέσουν να αντέξουν οι μικρότεροι. Συγκεκριμένα, το 2021 θα μειωθεί στα 145 εκ. και σταδιακά μέχρι το 2023 θα έχει πέσε στα 135.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!