NEA

Ηλεκτρικό κόμπακτ SUV ετοιμάζει η Alfa Romeo!

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo θα παρουσιαστεί το 2022 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα της PSA.

Σε μια νέα εποχή μπαίνει η Alfa Romeo αφού πέρα από την Tonale (η οποία βασίζεται στο Jeep Compass και θα λανσαριστεί ως plug-in υβριδικό) στην γκάμα της θα εντάξει και το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Του οποίου το μέγεθος και το στιλ θα είναι ανάλογο ενός Audi Q2 δίνοντας όπως πάντα προτεραιότητα στα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σχεδίαση του αμαξώματος θα διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από την Tonale (το εικονιζόμενο μοντέλο). Το σύστημα πρόωσης και η eCMP πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί η ηλεκτρική Alfa Romeo θα προέρχονται από τον όμιλο PSA και συγκεκριμένα από μοντέλα όπως τα Peugeot e-2008, DS 3 Crossback E-Tense και το επερχόμενο Opel Mokka-e.

Πιθανότατα να υπάρξει ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας από τα 136 άλογα που αποδίδει στα παραπάνω μοντέλα με την μπαταρία των 50 kWh που δίνει μια αυτονομία στα περίπου 300 χλμ. Περισσότερα, προσεχώς!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!