NEA

Αποχωρεί το Lada Niva από την Ευρώπη

Αν και δεν διατίθεται επίσημα στην χώρα μας το Niva είναι ένα από τα πιο γνωστά 4×4 της αγοράς.

Ο μύθος που έχει χτίσει το Niva γύρω από το όνομα του είναι κάτι που προσπαθούν να πλησιάσουν καιρό τώρα πολλά ακριβότερα 4×4. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει και η Lada θα αποχωρήσει εντελώς από τις αγορές της Ευρώπης με εξαίρεση τις ανατολικές χώρες.

Το Lada Niva κυκλοφορούσε και στην Γερμανία και σύμφωνα με τα εκεί μέσα ενημέρωσης η «μαμά» Renault αποφάσισε να ανακόψει την φόρα του μοντέλου επειδή αποσπούσε μερίδιο αγοράς από το Dacia Duster. Ούτως ή άλλως ο 1.700άρης κινητήρας είχε έγκριση για να πληροί τις προδιαγραφές ρύπων EU6.

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η AvtoVAZ, στην οποία ανήκει και η Lada, είναι ένα από τα σήματα του ομίλου Renault. Έτσι, μετά από 40+ χρόνια παρουσίας του Niva, το ιστορικό σήμα της Lada θα σταματήσει να δίνει το παρόν στην αγορά της γηραιάς ηπείρου και περιοριστεί σε άλλες όπως η Γεωργία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Χιλή, η Ρωσία κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!